Video Aineistovaatimukset

Video laatuvaatimukset

Hyväksymme korkealaatuisella kuvauskalustolla kuvattua videoaineistoa:

• DSLR (digitaalinen järjestelmäkamera)
  • Ammattilaiskamerat
  • Puoliammattilaiskamerat
  • 3CCD Kuluttajakamerat
  • iPhone4s ja uudemmat versiot (täydessä laadussa)
  • Toimintakamerat kuten GOPro tai Contour.

Saatamme tehdä poikkeuksia ainutlaatuisen sisällön suhteen, mutta tällaiset poikkeukset ovat hyvin harvinaisia.

Terävä kohdistus, puhdas linssi, asianmukainen valotus ja kamera-asetukset ja tasaiset kameraliikkeet ovat olennaisia asioita hyväksytyissä videotiedostoissa. Arkistovideoiden tuotannossa on suositeltavaa käyttää jalustaa.

Maltilliset värikorjaukset ja efektit ovat OK; muistathan kuitenkin, että useimmat asiakkaista muokkaavat itse ostamaansa videoaineistoa, ja haluavat siksi korkealaatuista, mahdollisimman vähän manipuloitua, tai RAW-tiedostoja, työskentelyynsä.

Jos päätät värikorjata ja tyylitellä videoitasi, suosittelemme, että lataat sivuillemme sekä alkuperäisen tiedoston että muokatun tiedoston, jotta asiakkaalla olisi saatavilla molemmat vaihtoehdot.

EMME HYVÄKSY Flip videolla, matkapuhelimella (muulla kuin IPHONE 4s tai uudemmalla), tai muilla simuloiduilla HD-lähteillä kuvattua aineistoa. Jos haluat varmistaa tuottaako kamerasi meille kelvollista videoaineistoa ota yhteyttä meihin ja kysy ennen kuin lataat aineistoa sivuillemme.

Tekniset tiedot

Kesto ja tiedostokoko

Klippien keston tulisi olla 3 - 120 sekuntia, ja koko enimmillään 2 GB (2000 MB). HD-tiedostoille 200-500mb on normaali koko. Klipeissä ei tulisi olla leikkauksia, jos sinulla on tiedosto, jossa on useita erikseen myytävissä olevia klippejä leikattuna yhteen, ole ystävällinen ja erota ne toisistaan. Pond5 saattaa määritellä tietyt sekvenssit hyväksytyiksi jos ne täyttävät erityiset taiteelliset ja esteettiset standardit.

Tiedostonimi

Huolehdithan, että tiedostonimi ei sisällä mitään erikoismerkkejä tai aksentteja, kuten å, ñ, é, ß, ®, ©, §, ç, ä, ø, ü, tai lainausmerkkejä (“ ” tai ‘ ’).

Tiedostomuoto

Kaikkien videoiden tulee olla joissakin näistä tiedostomuodoista: .MOV, .MP4, tai .M2TS, .MXF (vain natiivitiedosto).  Jos videosi on jossakin toisoessa formaatissa (kuten esim.  .AVI), ole ystävällinen ja konvertoi se .MOV tai .MP4 formaattiin ennen lataamista.

Jos editointiohjelmasi ei voi eksportoida .MOV tiedostoja, neuvomme sinua käyttämään MPEG Streamclip nimistä ilmaisohjelmaa, tai ammattilaistason konvertointiohjelmaa kuten Final Cut's Compressor/Adobe media encoder tehdäksesi konvertoinnin (lisätietoa alapuolella). Haluat luonnollisesti välttää kompressointia niin paljon kuin mahdollista, joten eksportoithan aina natiivissa resoluutiossa, kuvasuhteessa ja kuvataajuudessa.

Tarkastathan aina ennen sivuille lataamista, että tiedostosi ovat korkealaatuisia ja valmiita käytettäväksi ammatillisessa käytössä.

Koodekit

Hyväksymme seuraavat koodekit (suosituimmuusjärjestyksessä):

• Muokkaamattomat kamera-natiivi koodekit, mukaan lukien DV, DVCProHD, AVCHD, XDCam, H.264, MT2S, HDV, DNxHD, MXF, ProRes, r3d (katso alapuolella).
  • Apple ProRes 422
  • Avid native DNXHD
  • H.264: Hyväksymme H.264 kun se on kameran natiivi koodekki. Kameran natiiveja tiedostoja voi ladata ilman muokkausta. H.264:n väliasetuksissa, varmista, että asetuksissa on valittuna "paras" laatu kaikissa avainkehyksissä ja tiedonsiirtonopeuden asetuksena on automaattinen.
  • PhotoJPEG.  Laatutaso “korkea” (75%) tai parempi (ethän ylitä 95%, jotta tiedostokoko pysyy kohtuullisena).
  • Animaatio tai PNG: VAIN klipit joissa on alpha-kanava upotettuna.

Eksportointi .MOV-formaattiin

Suosittelemme HD-videot tallennettavaksi ProRes 422 tai kuva-jpeg formaatiin, jotka ovat vähävaikutteisia laadukkaita quicktime säiliömuotoja, jotka on mahdollista eksportoida useimmilla editointi- ja konvertointiohjelmilla. Jos et ole varma miten voit eksportoida kuva-jpeg tiedostoja editointiohjelmastasi, suosittelemme, että eksportoit täysilaatuisen pakkaamattoman .mov-formaatin, ja ajat sen sitten Mpeg Streamclip työnkulun kautta tehdäksesi kokoelmaamme sopivan tiedoston.

Tässä kaksi yleisintä työnkulkua korkealaatuisen kuva-jpeg-formaatin tekemisestä:

Kuva-JPEG Compressor-sovelluksella

Vedä tiedosto työikkunaan.

Hiiren oikea klikkaus tiedoston päällä > valitse Uusi Kohde > Setting>Apple>Other Workflows>Advanced Format Conversions. Valitse Kuva-Jpeg 75 (Photo-Jpeg 75).

Mene "Encoder-ikkunaan" ja valitse Video: Settings.

Nosta laatu 75:stä noin 90%, mutta älä laita sitä 100%, koska se muuttaisi väriprofiilin ja tekisi tiedostosta paljon suuremman kuin sen tarvitsee olla.

Varmista, että klippisi on asetettu koodattavaksi täydellä resoluutiolla ja oikeassa kuvasuhteessa ja yritä eksportoida se. Tämän tulisi antaa sinulle kokoelmaamme sopivan tiedoston. Voit sitten klikata "save" koodausikkunan alareunassa ja tallentaa nämä asetukset tulevia eksportointeja varten.

Kuva-JPEG Mpeg Streamclip-sovelluksella

Vedä tiedosto työikkunaan. Mene sitten File>Export to Quicktime. Pakkausta varten valitse "Apple Photo-Jpeg". Laaduksi, siirrä liutin 85%-90%, ja klikkaa sitten "Make Movie".

Tehdäksesi eräimportoinnin Mpeg Streamclipissä, mene List>Batch List, ja vedä sinne kaikki tiedostot, jotka haluat eksportoida. Valitse "Export to QuickTime", valitse tallennuskansio, ja valitse sitten pakkaukselle "Apple Photo-Jpeg". Laaduksi, siirrä liutin 85%-90%, ja klikkaa sitten "To Batch". Toista tämä prosessi kunnes kaikki tiedosto, jotka haluat konvertoida ovat tässä erässä, ja klikkaa sitten "Go".

Kumpaakin näitä työnkulkuja voidaan soveltaa muihin hyväksymiimme koodekkeihin. Tee joitakin testejä selvittääksesi mikä toimii parhaiten sinun työssäsi.

Useiden formaattien lataaminen

Jos sinulla on videoita, jotka on useissa eri resoluutioissa (PAL, NTSC, HD, 4K jne), täytyy sinun ladata jokainen versio yksilöllisesti. Kun kaikki eri versiot on hyväksytty ja online, ota yhteyttä meihin ja toimita lista kaikkien niiden klippien ID-numeroista, jotka haluat yhdistää ja me muodostamme niistä ryhmän, joka sisältää saman tiedoston eri versiot.

Eri resoluutioiden hinnoittelu: Jos lataat esim. 4K videon ja haluat myydä samasta videosta eri hinnalla myös esim. HD1080 tiedoston, täytyy sinun ladata kaikki eri haluamasi resoluutiot erikseen ja hinnoitella ne kaikki erikseen haluamallasi hinnalla.

Animaatioresoluutio ja kuvataajuus

Kameralla kuvatut klipit tulisi valmistella niiden natiivilla resoluutiolla ja kuvataajuudella. Liikegrafiikalle hyväksymme minkä tahansa resoluution/kuvataajuuden (mitä suurempi sen parempi), mutta on hyvä pysyttäytyä näissä standardeissa:

4K ja suurempi   Pidä tiedoston kokona alle 2.2GB
HD1080 1920x1080 (24, 25, 29.97, or 30,60 FPS)
HD720  1280x720 (24, 25, 29.97, 30, 60 FPS)
PAL 720x576 (25 FPS)
NTSC 720x486 (29.97 FPS)
NTSC DV  720x480 (29.97 FPS)
Multimedia High 640x480
Multimedia Low 320x240

Huom: PAL ja NTSC ovat ei neliömäisiä pikseliformaatteja. Ne on tarkoitettu näytettäviksi 4:3 tai 16:9 (anamorfinen) kuvasuhteessa, eikä niillä ole oikeita mittasuhteita neliöpikseleissä katsottaessa (kuten tietokonenäytöllä). Kiinnitä erityistä huomiota asiaan kun luot liikegrafiikkaa PAL/NTSC-kuvataajuksissa. Jos mahdollista, luo klipit korkeammalla, neliöpikseliresoluutiolla (eli HD1080 tai 720) välttääksesi sekaannusta ja tehdäksesi klippisi käyttökelpoisiksi mahdollisimman laajalle ostajajoukolle.

Ääni videotiedostoissa

Jos klippiin liittyvä ääni voisi olla hyödyllinen asiakkaillemme (esim. tausta- tai ympäristöääniä), eikä sisällä mitään tekijänoikeuden alaista materiaalia (kuten musiikkia) tai tunnistettavia ääniä (jotka vaatisivat mallisopimuksen), tulisi ääni sisällyttää klippiin, Sen tulee olaa alkuperäisessä formaatissa, ilman kompressointia.

Jos klippiin liittyvä ääni ei ole käyttökelpoinen, tai se on liian kovaäänistä ja häiritsevää, ole ystävällinen ja poista ääninauha. Jos olet lataamassa animaatiota, älä lisää ääniefektejä tai musiikkia tiedostoon, koska se tullaan hylkäämään.

Etkö ole varma miten sinun tulisi valmistella klippisi? Ota yhteyttä meihin, teemme parhaamme auttaaksemme sinua.

r3d  (REDCODE RAW tiedostoformaatti)

.r3d - tiedostot tulisi ladata ZIP-tiedostona, jonka täytyy sisältää itse .r3d tiedoston sekä värikorjatun tai .MOV originaalin esikatselutiedoston, jonka koko on vähintään 1080P (1920X1080).

Voit sisällyttää .rmd tiedoston jos esikatseluklippi on värisävytetty.

Lataamisen jälkeen voit itse määritellä myyntihinnan/myydä videotiedoston erikseen tai .r3d tiedosto kombinaationa.

Videotiedosto tulisi toimittaa .MOV tiedostoformaatissa Pro Res HQ/LT, Kuva-Jpeg tai H264 koodekilla.

Zip-tiedoston koko saa olla enintään 5GB.

Lailliset vaatimukset

Voidaksesi myydä aineistoasi sivuillamme, täytyy sinun voida hyväksyä kaikki Taiteilijasopimuksemme ehdot, ole hyvä ja lue se kokonaan ja huolellisesti, jotta ymmärrät täysin oikeutesi ja vastuusi.

Kun lataat klippejäsi Pond5-sivuille, tarjoat ne Pond5:n loppukäyttäjien lisensoitaviksi. Käyttäjät voivat käyttää aineistoasi Royalty Free-käyttösopimuksemme ehtojen mukaisesti.

Sinun TÄYTYY olla kaikkien sivuillemme lataamiesi klippien tekijänoikeuksien omistaja. Yleisesti ottaen, jos olet itse kuvannut videosi, olet myös tekijänoikeuksien omistaja ja voit vapaasti ladata ja myydä aineistoasi. Jos olet hiemankin epävarma tekijänoikeudellisesta omistajuudesta, älä lataa aineistoa sivuillemme.

Jos sinua kiinnostaa saada lisätietoa tekijänoikeudesta, tai työsi rekisteröimisestä US copyright-virastossa(tämä ei ole välttämätöntä, mutta se saattaa tuoda sinulle lisää laillista suojaa), voit tutustua näihin verkkosivuihin:

http://www.copyright.gov/
http://www.copyright.gov/circs/circ45.html (videoiden rekisteröiminen)

Kyky- ja omaisuusvapautus sopimukset

Kaikellekaupallisiin käyttöihin tarkoitetulle aineistolle, joka sisältää tunnistettavia ihmisiä, täytyy liittää allekirjoitettu mallisopimus (saatavissa täältä). Sopimusten tulee olla sekä mallin/mallien, todistajien ja kuvaajan/lataajan allekirjoittamia.

Jopa jos kuvaat itseäsi, tarvitsemme mallisopimuksen, sinun itsesi ja todistajien allekirjoittamana.

Omaisuussopimukset (saatavissa täältä) tarvitaan joissakin tapauksissa; kun jotakin tekijänoikeuslain tai tuotemerkkisuojan alaista aineistoa esiintyy videossa (mukaan lukien ääniraita).

Voit ladata standardimuotoiset malli- ja omaisuussopimukset täältä. Hyväksymme myös muut sopimusmallit, kunhan ne täyttävät lailliset vaatimukset, niissä on allekirjoitukset ja ovat suurin piirtein omia sopimuksiamme vastaavia.

Skannatut sopimukset tulee ladata sivuillemme JPG-tiedostoina. Voit liittää sopimukset "Liitä"-painikkeella lataussivullasi.

Ennen kuin lataat aineistoa julkisista rakennuksista tai maamerkeistä tai taideteoksista, ole hyvä ja tee hieman tutkimustyötä selvittääksesi voitko myydä aineistoa kyseisistä kohteista. Esimerkiksi, tiesitkö, että kuuluisan Hollywood Signin omistaa  ei-kaupallinen rahasto, ja kohteen esittäminen kaupallisissa käytöissä, esim. elokuvassa/filmissä tarvitsee heidän lupansa. Sen vuoksi kaikki klipit, jotka esittävät Hollywood Signia sivuillamme, on merkitty tiedolla "vain toimitukselliseen käyttöön". Meille saattaa olla mahdollista vastata tässä asiassa joihinkin kysymyksiisi, mutta löydät enemmän kattavaa tietoa verkosta.

Lisäkysymyksiä? Lähetä meille viesti.