Ääni Aineistovaatimukset

Ääni Aineistovaatimukset

Äänitiedostot tulee olla puhtaasti äänitettyjä ja ammattimaisesti valmistettuja, parhaimmalla mahdollisella laadulla.

Kohtuullinen vääristymä tai luova korjailu on ok, mutta muistathan, että monet asiakkaat muokkaavat ääntä ostamisen jälkeen ja tarvitsevat sen vuoksi korkealaatuista, minimaalisesti manipuloitua aineistoa työskentelyssään.

Tekniset vaatimukset

Kesto

Ääniefektit voivat olla kestoltaan vain jopa 1 sekunnin, musiikkitiedostojen keston tulisi olla alle 10 minuuttia.

Tiedostokoko

Tiedostokoon raja on 1GB mutta 100mb:n musiikkitiedosto on normaali koko.

Tiedostonimi

Huolehdithan, että tiedostonimi ei sisällä mitään erikoismerkkejä tai aksentteja, kuten å, ñ, é, ß, ®, ©, §, ç, ä, ø, ü, tai lainausmerkkejä (“ ” tai ‘ ’).

Tiedostoformaatti

Kaikkien tiedostojen tulee olla korkealaatuisia WAV, AIFF tai MP3 tiedostoja. Jos äänitiedostosi on jossakin muussa formaatissa, ole ystävällinen ja konvertoi se .WAV, .AIFF tai .MP3 tiedostoksi ennen lataamista, tai vieläkin parempi olisi jos voisit eksportoida sen alkuperäisenä korkealaatuisena WAV-tiedostona suoraan äänieditointiohjelmastasi. Sinun tulisi välttää kompressointia niin paljon kuin mahdollista, joten eksportoi aina niin alkuperäinen laatu kuin mahdollista.

MP3-tiedostoissa siirtonopeuden täytyy olla vähintään 256 kbps, ja ne tulisi ladata vain WAV-tiedostojen vaihtoehtoina.

Tarkastathan aina ennen sivuille lataamista, että tiedostosi ovat korkealaatuisia ja valmiita käytettäväksi ammatillisessa käytössä.

Useiden formaattien lataaminen

Jos sinulla on ääntä, joka on valmistettu useissa eri pituuksissa tai sekä WAV ja MP3 tiedostot, täytyy sinun toimittaa molemmat eri versiot yksilöllisesti.

Kun kaikki eri versiot on hyväksytty ja online, ota yhteyttä meihin ja toimita lista kaikkien niiden klippien ID-numeroista, jotka haluat yhdistää ja me muodostamme niistä ryhmän, joka sisältää saman tiedoston eri versiot.

Etkö ole varma kuinka ääniraidat tulisi valmistella? Ota meihin yhteyttä, teemme parhaamme auttaaksemme sinua.

Lailliset vaatimukset

Omistajuus

Kun lataat klippejäsi Pond5-sivuille, tarjoat ne Pond5:n loppukäyttäjien lisensoitaviksi. Käyttäjät voivat käyttää aineistoasi Royalty Free-käyttösopimuksemme ehtojen mukaisesti.

Aineiston sivuille lataajalla täytyy olla oikeudet toimitettuun aineistoon. Löydettyjä tai Public Domaineista otettua aineistoa ei voi laittaa sivuillemme myyntiin missään olosuhteissa. Jos sinulla ei ole täysiä omistusoikeuksia aineistoon, sinun ei tule laittaa sitä myyntiin.

Sivuille ladattavien äänitiedostojen tulee olla täysin ja kaikilta osiltaan lataajan omaa työtä.

Jos kyseessä on kolmannen osapuolen omistamia/tekemiä ääniefektejä tai looppauksia yhdistettynä yhteen uuteen äänitiedostoon, tulee lataajan ennen sivuille lataamista varmistaa näiden kolmansien osapuolien kanssa, että kaikki äänitiedostossa käytetyt komponentit ja elementit ovat käyttövapaita kaikissa kaupallisissa käytöissä..

Jos käytät kolmansien osapuolien looppauksia, varmista ennen sivuillemme lataamista, että tiedät oikeutesi ja onko luvallista vai ei käyttää näitä looppauksia osana omaa äänitiedostoasi.

Eri äänimanipulaatio-ohjelmista saatavien Royalty Free looppausten käyttämisessä osana omaa äänitiedostoa ei pitäisi olla ongelmaa, edellyttäen, että looppaukset on peitetty muulla sisällöllä ja suurin osa ääniraidan sisällöstä on omaa tuotantoa,

Jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoa tekijänoikeudesta, tai haluat rekisteröidä työsi USA:n tekijänoikeusvirastossa (ei välttämätöntä, mutta se antaisi sinulle enemmän laillista suojaa), voit tutustua asiaan täällä:http://www.copyright.gov/

Huom: emme hyväksy mitään sellaista sisältöä, joka on toimitettu digitaalisten oikeuksien hallintapalveluihin, kuten esim. GoDigital-palveluun. Nämä palvelut estävät jakelun eri online-palveluiden, kuten esim. YouTuben kautta, ja tästä aiheutuisi ristiriita Käyttölisenssisopimuksemme kanssa.

Malli- ja omaisuusvapautukset

Kaikelle kaupalliseen käyttöön tarkoitetulle sisällölle, joka sisältää tunnistettavia ääniä, täytyy ladata sivuillemme latauksen yhteydessä Mallivapaustodistus (saatavissa  täältä). Sopimukset tulee olla mallin (mallien) ja todistajien sekä itse lataajan allekirjoittamia.

Voit ladata standardimuotoiset malli- ja omaisuussopimukset täältä. Hyväksymme myös muut sopimusmallit, kunhan ne täyttävät lailliset vaatimukset, niissä on allekirjoitukset ja ovat suurin piirtein omia sopimuksiamme vastaavia.

Skannatut sopimukset tulee ladata sivuillemme JPG-tiedostoina. Voit liittää sopimukset "Liitä"-painikkeella lataussivullasi.

Hauskoja äänityshetkiä! Lisäkysymyksiä? Lähetä meille viesti.