Kuva aineistovaatimukset

Tutustu muihin latausohjeisiimme täällä:

Kuvan laatuvaatimukset

Pyydämme sinua välttämään liian monen saman kuvan variaation lähettämistä.

Älä lähetä samaa kuvaa väreissä, mustavalkoisena, sepia-kuvana. Värikuva on riittävä.

Vältä similaarien lähettämistä jos vain yksi niistä on oma suosikkisi. Editoi valikoimasi ennen lähetystä. Pidä lähetyserien määrät samasta aiheesta mahdollisimman pieninä.

Kuvat on mahdollista lähettää vain digitaalisina tiedostoina. Jos haluat lähettää analogisia filmejä/negatiivejä, tulee sinun ennen lähettämistä skannata ne digitaalisiksi tiedostoiksi.

Terävä kohdistus, puhdas linssi, asianmukainen valotus ja kamera-asetukset vaaditaan.

Tekniset tiedot

Tiedostoformaatti, resoluutio ja tiedostokoko

Hyväksymme tällä hetkellä vain JPG-tiedostoja. Tiedoston koko täytyy olla vähintään 2MP (2 megapikseliä/2 miljoonaa pikseliä). Laskeaksesi kuvasi pikselien määrän - kerro leveys korkeudella. Esimerkiksie - kuvan koko on 1700x1300 > se on 2.21 miljoonaa pikseliä.

Kuvia saa suurentaa enintään 5% - jos lataat suurennettuja kuvia, lähetyksesi hylätään ja on olemassa riski, että käyttäjätilisi suljetaan. Kuvien tulee olla teräviä ja oikein valotettuja.

Tiedostonimi

Huolehdithan, että tiedostonimet eivät sisällä erikoismerkkejä tai aksentteja, kuten å, ñ, é, ß, ®, ©, §, ç, ä, ø, ü, tai lainausmerkkejä (“ ” tai ‘ ’).

Välilyönnit, alaviivat ja ajatusviivat ovat sallittuja.

Väriprofiili

Kaikissa digitaalisissa tiedostoissa täytyy olla sRGB tai Adobe RGB (1998) väriavaruus. Emme hyväksy CMYK-tiedostoja. Mustavalkokuvien tulee olla RGB-tiedostoja, ei Grayscale-tiedostoja

Lailliset vaatimukset

Voidaksesi myydä aineistoasi sivuillamme, täytyy sinun voida hyväksyä kaikki Taiteilijasopimuksemme ehdot, ole hyvä ja lue se kokonaan ja huolellisesti, jotta ymmärrät täysin oikeutesi ja vastuusi.

Omistajuus

Aineiston sivuille lataajalla täytyy olla oikeudet toimitettuun aineistoon. Löydettyjä tai Public Domaineista otettuja kuvia tai piirroksia ei voi laittaa sivuillemme myyntiin missään olosuhteissa. Jos sinulla ei ole täysiä omistusoikeuksia aineistoon, sinun ei tule laittaa sitä myyntiin.

Kaikkeen toimitettuun aineistoon, joka sisältää tekijänoikeuslain alaista sisältöä, mukaan lukien taidemaalauksia, muiden tekijänoikeuksien haltijoiden kuvia, logoja, tuotemerkkejä, tekijänoikeudella suojattuja veistoksia, patsaita, taidetta, mainoksia jne., täytyy liittää mukaan omistajien allekirjoittamat malli- tai omaisuussopimukset, tai kuviin täytyy lataussivulla liittää kuvatoimittajille tieto, että aineisto on vain toimitukselliseen käyttöön.

Jos olet kiinnostunut saamaan lisätietoa tekijänoikeudesta, tai haluat rekisteröidä työsi USA:n tekijänoikeusvirastossa (ei välttämätöntä, mutta se antaisi sinulle enemmän laillista suojaa), voit tutustua asiaan täällä: http://www.copyright.gov/

Malli- ja omaisuusvapautukset

Kaikelle kaupalliseen käyttöön tarkoitetulle sisällölle, joka sisältää tunnistettavia ihmisiä, täytyy ladata sivuillemme latauksen yhteydessä Mallivapaustodistus (saatavissa  täältä). Sopimukset tulee olla mallin (mallien) ja todistajien sekä itse lataajan allekirjoittamia.

Jopa jos olet itse mallina kuvassa, tarvitsemme sinulla allekirjoitetun mallivapaustodistuksen, sinun ja todistajan allekirjoittamana.

Omaisuusvapautukset tarvitaan jos aineistossa esiintyy tekijänoikeuden tai tuotemerkkisuojan tai yksilönsuojaa sisältävää sisältöä.
Voit ladata standardimuotoiset malli- ja omaisuusvapautussopimukset täältä. Hyväksymme myös muut vapautussopimukset, edellyttäen, että ne täyttävät samat lailliset ehdot ja tiedot.

Skannatut allekirjoitetut sopimukset tulee ladata JPG formaatissa.

Ennen kuin lataat aineistoa julkisista rakennuksista tai maamerkeistä tai taideteoksista, ole hyvä ja tee hieman tutkimustyötä selvittääksesi voitko myydä aineistoa kyseisistä kohteista. Esimerkiksi, tiesitkö, että kuuluisan Hollywood Signin omistaa  ei-kaupallinen rahasto, ja kohteen esittäminen kaupallisissa käytöissä, esim. elokuvassa/filmissä tarvitsee heidän lupansa. Sen vuoksi kaikki klipit, jotka esittävät Hollywood Signia sivuillamme, on merkitty tiedolla "vain toimitukselliseen käyttöön". Meille saattaa olla mahdollista vastata tässä asiassa joihinkin kysymyksiisi, mutta löydät enemmän kattavaa tietoa verkosta.