Kuinka käytän sapluunoita latausteni massaeditoimiseen?

Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka voit käyttää sapluunoita metadatan lisäämiseksi latauksiisi.

Jos lataat paljon samankaltaisia tiedostoja, voit säästää paljon aikaa luomalla sapluunan, joka sopii kaikkiin samankaltaisiin tiedostoihisi.

Sapluunoita voidaan käyttää avainsanojen, kuvauksen, lähdetiedon, ja hintojen lisäämisen useisiin tiedostoihin yhdellä ja samalla kertaa.

Mene Lataukset palvelimelle sivulle ja valitse välilehti “Mallipohjat” (Templates). Näet seuraavalla sivulla luettelon eri mediatyypeistä: Video templates (videosapluunat), Sound templates (äänisapluunat), AE templates (AE sapluunat), ja Image templates (kuvasapluunat). Valitse sinulle sopiva kategoria.

Screen Shot 2015-03-30 at 13.29.22

Valitse sitten “New Template” (Uusi sapluuna). Muistathan nimetä sapluunasi siten, että tunnistat ja löydät sen jatkossakin helposti.

Screen Shot 2015-03-30 at 13.37.08

Kaikki muu on valinnanvaraista, ja kaikki ne kentät, jotka jätät tyhjäksi, eivät tee mitään muutoksia tiedostoissasi jo mahdollisesti oleviin tietoihin. Voit siis luoda sapluunan esim. vain hinnanmuutokselle, jotta voit helposti muuttaa hintaa useille eri tiedostoille samalla kertaa. Tai voit lisätä tarvittavaa lähdetietoa tai hakusanoja.

Klikkaa “Save Changes”-painiketta (Tallenna muutokset) sivun lopussa ja olet valmis.

Sapluunan liittäminen useisiin eri tiedostoihin samalla kertaa

Mene Lataukset palvelimelle-sivulle, jossa näet jo lataamasi tiedostot. Valitse kaikki ne tiedostot, joihin haluat liittää sapluunan.

Mene Toiminnot-valikkoon: Valitse “Käytä mallipohjaa” (muista valita mediatyypin mukainen mallipohja).

Screen Shot 2015-03-30 at 13.42.34

Klikkaamalla “Suorita”-painiketta Toiminnot-valikon alapuolelta, pääset valitsemaan haluamasi sapluunan seuraavan sivun vetovalikosta: Valitse haluamasi sapluuna jaklikkaa ”Submit”!

Screen Shot 2015-03-30 at 13.44.28

Olet nyt onnistuneesti liittänyt haluamasi sapluunan useisiin eri tiedostoihin samalla kertaa, ilman, että sinun tarvitsi ladata CSV-tiedostoa, tai käydä läpi jokainen tiedosto yksitellen.