Public Domain-aineistön käyttäminen eri maissa

Käytännön syistä johtuen, Pond5:n kuraattorit ovat keskittyneet Public Domainin statukseen USA:n lainsäädännössä. On kuitenkin syytä huomioida, että joskus jokin aineisto, joka on Public Domainissa Yhdysvalloissa, ei ole sitä jossakin toisessa maassa. Pond5 ei valitettavasti voi tarjota käyttöoikeuksien selvittämistä näissä tapauksissa, on siis sinun velvollisuutesi tarkistaa yksittäisen tiedoston Public Domain-status niissä maissa, joissa aiot aineistoa käyttää. Suosittelemme, että ennen kuin käytät Pond5 Public Domain-projektin sisältöä USA:n ulkopuolella:

1. Vieraile eri instituutioiden Public Domain-laskimissa, kuten esim. Europeana, joka kattaa useimmat Euroopan maat. Voit käyttää kaikkea tiedoston tiedot-sivulta löytyvää informaatiota kyseisen tiedoston statuksen selvittämiseksi tai jos tarvitset lisää yksityiskohtaisia tietoja, ottaa yhteyttä aineistolähteeseen.
  2. Hanki oikeudellista apua taholta, joka on erikoistunut oman maasi tekijänoikeuslakiin

Haluatko lisätietoa? Klikkaa tähän lukeaksesi Pond5:n Royalty-Free käyttölisenssin, tutustu Pond5 Public Domain- projektiartikkeleihin ohjekeskuksessamme, tai katso "Public Domain 101" video alapuolella.